Veel wilde dieren in nood maar varkens vinden sneeuw juist leuk. Tienduizenden biologische varkens hebben momenteel sneeuwpret. De andere 12 miljoen varkens leven in de vee-industrie en komen nooit buiten.

Waar veel dieren in het wild momenteel problemen hebben met het winterweer, vinden biologische varkens het juist leuk om lekker buiten in de sneeuw te wroeten en spelen. Dit werd bevestigd bij een bezoek van Wakker Dier aan het biologisch varkensbedrijf De Jofrahoeve in Esch (Brabant). De varkens wroetten enthousiast in de sneeuw, aten sneeuw en speelden met ijsschotsen.De varkens zijn zo enthousiast dat de boer de dieren zelf weer naar binnen moet halen; uit zichzelf blijven ze soms te lang buiten. Zo zei een biologische boer tegen Wakker Dier: ‘Varkensneuzen zijn normaal roze, in de sneeuw worden ze eerst rood en als ik varkens zie waar de neus door het gewroet in de sneeuw blauw begint aan te lopen dan is het tijd om ze weer binnen te laten opwarmen.’. Varkens, koeien en kippen kunnen beter tegen kou dan tegen hitte. Zo kiezen koeien er zelf voor om bij lichte vorst toch veel buiten in de wei te staan in plaats van een warmere stal, als ze de keus hebben. Ook biologische kippen zijn met dit weer vaak buiten voor een frisse neus. Wakker Dier wil met de blije beelden meer mensen overtuigen om biologisch te eten, want hoe meer mensen biologisch eten, hoe meer dieren sneeuwpret hebben.
wakkerdier.nl

 
Nieuwsflits
‘Sjoerdje’ mag na alle ontberingen naar koeienrusthuis

Koe die vorige week in Friesland door het ijs zakte is gered van slacht. De koe die vorige week in Tzum (Friesland) op de vlucht voor haar slager door het ijs zakte, gaat naar Koeienrusthuis de Leemweg. Een groep dierenbeschermers heeft geld bijeen gebracht om de koe te adopteren.

Lees meer...
Twitter
Zoeken