In januari besteedden de Europese media veel aandacht aan een undercoveronderzoek dat Compassion in World Farming in Brussel presenteerde. Het onderzoek laat zien dat Europese varkenshouders massaal de wet overtreden: ze houden hun dieren in kale hokken zonder stro en knippen massaal biggenstaarten af. Op ciwf.nl lees je meer over het onderzoek en kun je de beelden zien die onze onderzoekers maakten op 74 varkensbedrijven in 6 EU-landen.

Actie: stro voor varkens
Natuurlijk doen we meer dan het filmen van de misstanden in de varkenshouderij. Op ciwf.nl kun je direct een nieuwe petitie tekenen, om aan Europa te vragen ervoor te zorgen dat de wet wordt nageleefd: dat alle varkens strooisel in de stal krijgen en er een eind komt aan het massale afknippen van varkensstaarten. Je kunt er ook gratis postcards bestellen die jezelf kunt verspreiden. Ook via deze postcards kan iedereen deze petitie ondertekenen!

Varkensboeren boos
Ook de Nederlandse media besteedden aandacht aan het onderzoek over het knippen van varkensstaarten en het ontbreken van strooisel in de varkenshokken. De voorzitters van de organisaties van varkenshouders waren niet blij met deze publiciteit en zeiden dat het probleem al lang bekend is. Compassion in World Farming vindt dat ook de Nederlandse boeren te weinig doen om het probleem aan te pakken. Afgelopen zomer deelde de inspectiedienst van het Ministerie van Landbouw, na een bezoek aan 100 bedrijven, maar liefst 44 waarschuwingen uit aan varkenshouders: meestal omdat er geen of onvoldoende afleidingsmateriaal was en de dieren geen daglicht hadden.
Bron: ciwf.nl
Teken de petitie: http://www.ciwf.nl/directdoen/mailprotest/strovoorvarkens.html 

 
Nieuwsflits
Biologische sneeuwpret

Veel wilde dieren in nood maar varkens vinden sneeuw juist leuk. Tienduizenden biologische varkens hebben momenteel sneeuwpret. De andere 12 miljoen varkens leven in de vee-industrie en komen nooit buiten.

Lees meer...
Twitter
Zoeken