Hans van 't Noordende Dierenbeschermer van het Jaar 2012 - Gloria en Sterre Jonge Dierenbeschermer van het Jaar - Woensdagavond is tijdens het Dierenbeschermers Gala in de Rode Hoed te Amsterdam bekend gemaakt dat Hans van 't Noordende Dierenbeschermer van het Jaar 2012 is geworden. Bij de verkiezing kreeg hij de meeste stemmen van het publiek. Hans redde een havik uit het water van de Dedemsvaart. Eerder op de avond werd duidelijk dat de titel Jonge Dierenbeschermer van het Jaar is gegaan naar Gloria van der Wal en Sterre Toussaint. De vriendinnen redden een lammetje van de verdrinkingsdood. Tijdens het Gala werden verder de prijzen Lef in het Lab, Lef bij de Regionale Overheid en Lef bij de Landelijke Overheid uitgereikt. Het Dierenbeschermers Gala wordt elk jaar aan de vooravond van Werelddierendag georganiseerd door de Dierenbescherming.

Jaarlijks worden in Nederland duizenden dieren mishandeld, meegesmokkeld, opgehokt, doorgefokt of verwaarloosd. De vrijwilligers en medewerkers van de Dierenbescherming zetten zich dagelijks met hart en ziel in om deze ‘Vergeten Dieren’ te helpen en een kans te geven op een beter leven. Maar dit doen ze niet alleen. Gelukkig zijn er ook veel andere mensen en organisaties die een hart voor dieren hebben. Vanavond heeft de Dierenbescherming aan de meest bijzondere acties en initiatieven (aanmoediging)prijzen uitgereikt.

Bron: dierenbescherming.nl/nieuws/3105

 
Nieuwsflits
Modder-Trofee voor biologische varkenshouder

Wakker Dier overhandigt maandag de Modder-Trofee aan de familie Wennekers uit Schagen, vanwege hun prachtige modderpoelen voor de biologische varkens.

Lees meer...
Twitter
Zoeken