Wakker Dier start vandaag de campagne voor de tweede ‘EetGeenDierenDag’: Wakker Dier wil dat 4 oktober dé dag wordt dat heel Nederland geen dieren eet. Als iedereen meedoet, scheelt dat ruim 400.000 dieren een rit naar het slachthuis.

Bovendien vindt Wakker Dier het belangrijk dat mensen beseffen dat, juist op Dierendag, het vlees op hun bord eigenlijk een dier is. Grote bedrijven als Nuon, Randstad, Siemens, Toyota, Tatasteel en vele anderen doen al mee. Zij serveren (zo goed als) vleesloos in het bedrijfsrestaurant. Iedereen kan meedoen met EetGeenDierenDag en zijn of haar eigen bedrijf, vrienden en familie opgeven via www.wakkerdier.nl/eetgeendierendag.

EetGeenDierenDag in de bedrijfskantine

Bedrijfscateraars reageerden net als vorig jaar enthousiast en faciliteren EetGeenDierenDag in de bedrijfskantine:

ISS catering serveert bijna geheel vegetarisch (op vleeswaren na) voor 14.000 lunchgasten.

Kragtwijk catering serveert geheel vegetarisch aan haar 1.300 lunchgebruikers.

Albron riep actief haar opdrachtgevers op om mee te doen: ongeveer 60 bedrijven doen mee, (waaronder PWC en Heineken), met gezamenlijk ongeveer 6.000 lunchgasten.

De volgende bedrijven gaven direct bij Wakker Dier aan mee te doen: Toyota, Nuon, Siemens, de Vogelbescherming, War Child, Randstad, Tatasteel, Bol en BAM. Een overzicht van alle bedrijven wordt bijgehouden op www.wakkerdier.nl/EetGeenDierenDag. Wakker Dier hoopt dat veel meer bedrijven zich hierbij aansluiten! In totaal lunchen nu al bijna 25.000 mensen vegetarisch op EetGeenDierenDag.

Doe mee met EetGeenDierenDag!

Iedereen kan meedoen met EetGeenDierenDag: door posters op te hangen, vegetarisch te lunchen met collega’s,’s avonds vlees- en visloos te koken voor vrienden of familie en/of door de boodschap te verspreiden via Facebook en Twitter. “Zo wordt Dierendag een dag waarop zelfs de grootste carnivoren een dagje hun vlees laten staan om de dieren te helpen!” aldus Wakker Dier.  Als heel Nederland meedoet, scheelt dat ruim 400.000 dieren een rit naar het slachthuis.

www.eetgeendierendag.nl

Een goed idee, 2 a 3 in de week geen vlees meer eten (Flexetariër)

 
Nieuwsflits
Steun dierenpolitie Amsterdam

Partij voor de Dieren blij met steun voor dierenpolitie in Amsterdam. De Partij voor de Dieren in Amsterdam is erg blij met de oproep van de VVD om in de hoofdstad snel een dierenpolitie in het leven te roepen en niet te wachten op een landelijke invoering.

Lees meer...
Twitter
Zoeken