Geen stierengevechten in China dankzij vele internationale protesten! In november 2009 werd CAS International geïnformeerd dat een Spaanse stierenvechter het stierenvechten probeerde te introduceren in het Huairou District in de Chinese hoofdstad Beijing.

In januari 2010 zouden 100 stieren en 100 koeien naar China gebracht worden vanuit Spanje om met deze dieren te gaan fokken in een nieuwe fokkerij. Ook zou in januari gestart worden met de bouw van een stierenvechtarena, die vanaf oktober 2010 in gebruik zou worden genomen.

CAS International en andere dierenbeschermingsorganisaties zoals International Movement Against Bullfights (IMAB) ondernamen onmiddellijk actie en zetten protestcampagnes op, waar duizenden mensen aan deelgenomen hebben. CAS International schreef ook brieven naar de Chinese autoriteiten en mobiliseerde tevens diverse Chinese dierenbeschermingsorganisaties en journalisten, die ook hun stem hebben laten horen.

Van de Chinese autoriteiten hebben we geen antwoord gekregen, maar op 7 februari jl. schreven o.a. de Spaanse kranten ABC en Diario de Navarra dat China heeft besloten geen stierengevechten te gaan organiseren, dankzij vele (inter)nationale protesten en ook dankzij de strenge regels voor de invoer van levend rundvee. De prominente Chinese dierenbeschermer Zhang Dan werd voor deze artikelen geïnterviewd en zij bevestigt dat de stierengevechten geannuleerd zijn. Zo ziet u maar weer dat protesteren tegen dierenleed zéker helpt.

CAS International is ontzettend blij met dit nieuws, want nu heeft zelfs het grootste land ter wereld zich uitgesproken tegen het stierenvechten!

 
Nieuwsflits
Praktijkproef Dolphin Saver

Student HZ Delta Academy betrokken bij praktijkproef Dolphin Saver. Sinds 5 februari jl. gebruiken de Nederlandse vissers voor het eerst splinternieuwe apparaatjes om bijvangst van bruinvissen en dolfijnen tegen te gaan: Dolphin Savers.

Lees meer...
Twitter
Zoeken