Vanmorgen (18 december 2009) om 9 uur was het zover: de eerste stemming over het stierenvechten in de Spaanse deelstaat Catalonië vond op dit tijdstip plaats. Het is een spannende stemming geworden en de uitslag is als volgt: 67 parlementsleden stemden vóór een verbod op het stierenvechten, 59 stemden tegen en 5 parlementariërs onthielden zich van stemming.
Dit is dus een overwinning voor de anti-stierenvechtbeweging en CAS International is dan ook erg blij! Onze Spaanse zusterorganisatie Plataforma PROU! heeft ontzettend hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en zij hebben ook een toespraak gehouden voor het Catalaans Parlement. CAS International heeft jarenlang samen met PROU, ADDA (Barcelona) en andere organisaties campagne gevoerd tegen de stierengevechten in Catalonië en nu is de eerste belangrijke stap voor afschaffing van dit dierenleed gezet.
Dat er trouwens niet zoveel verschil zit tussen voor- en tegenstemmers zit heeft niet alleen met het stierenvechten te maken, maar ook met andere - politieke – belangen. Voorstanders van het stierenvechten beweren namelijk dat Catalonië het stierenvechten alleen maar wil afschaffen omdat men niet meer bij Spanje wil horen, en dat dit een actie is van een Catalaanse afscheidingsbeweging. Plataforma PROU is echter een dierenbeschermingsorganisatie en wil alleen maar een einde aan de marteling van vele stieren en paarden voor vermaak. We zijn daarom ontzettend blij dat de meeste parlementariërs toch hebben gekozen voor de afschaffing van het stierenvechten.
Wanneer de tweede stemming zal plaatsvinden (van in totaal 3) is nog niet bekend, maar we houden u natuurlijk op de hoogte!
Bron; cas-international.org

 
Nieuwsflits
Vegetarische paling, het nieuwe voedingsproduct

Vakjury kiest vegetarische paling als het lekkerste nieuwe voedingsproduct van 2012. Productontwikkelaar Paul Bom van De Vegetarische Slager uit Den Haag is de winnaar van Smaakvol2012.

Lees meer...
Twitter
Zoeken