Genoeg is genoeg: stop het stierenvechten in Catalonië!
Eind dit jaar stemt het parlement in Catalonië over een voorstel om het stierenvechten in deze onafhankelijke Spaanse regio te stoppen. Meer dan 180.000 Catalanen hebben hiervoor een referendum ingediend.

Laat het Catalaanse parlement zien dat mensen van over de hele wereld achter het voorgestelde verbod staan.
Doe mee om dit bloedige en wrede ‘vermaak’ te stoppen.

Zo ziet de beruchte Catalaanse ‘sport’ van het stierenvechten eruit: mannen – te voet of te paard – die met messen en speren een uitgeputte stier aanvallen die geen kant op kan. Na twintig minuten strijd zijn de meeste stieren dood.

Opinieonderzoek wijst steevast uit dat de meeste Catalanen hier NIET trots op zijn.

Dit jaar hebben meer dan 180.000 inwoners van Catalonië zich verenigd in de campagne Prou (‘genoeg’). Hiermee eisen zij een eind aan de bloederige wreedheid van het stierenvechten in deze autonome regio van Spanje.

De Prou-campagne zet zich in voor een aanpassing van de Catalaanse dierenbeschermingswetgeving. Momenteel beschermt deze wet alle dieren tegen wreedheid, behalve stieren en paarden die worden ingezet in stierenvechten.

Overweldigende publieke steun voor de campagne heeft het Catalaanse parlement gedwongen te stemmen over een voorstel om deze uitzondering uit de wet te halen. Deze stemming vindt eind 2009 plaats.

Een ‘JA’ vóór dierenwelzijn in deze belangrijke regio zou een doorbraak zijn om een eind te maken aan het stierenvechten in heel Spanje.
 
Bron: e-activist.com

 
Nieuwsflits
Calvé laat 1,3 miljoen kippen de wei in!

Calvé maakt vandaag bekend dat zij in haar mayonaises en sauzen voortaan eieren gebruikt van kippen die lekker buiten in de wei lopen. Dit heeft zij Wakker Dier laten weten. Met deze beslissing is Calvé de eerste grootverbruiker van eieren die overstapt naar de diervriendelijkere vrije-uitloopeieren.

Lees meer...
Twitter
Zoeken