Op maandag 5 en woensdag 7 december hebben voorstanders en tegenstanders van het stierenvechten respectievelijk hun argumenten gepresenteerd aan het Congres van Mexico Stad. De argumenten van de vertegenwoordigers van dierenwelzijnsorganisaties vóór een verbod werden goed ontvangen door de parlementsleden.

Onze Mexicaanse collega’s hebben uitgebreid verslag gedaan in het Congres: ze hebben video’s, foto’s en onderzoeken gepresenteerd die de aard van de stier tonen en het leed tijdens het stierengevecht weergeven. Ook werd er uitgebreid gesproken over het verbod op het stierenvechten in Catalonië en de toekomst van de stierenvechtarena in Mexico Stad.

Waarschijnlijk beslist het Congres nog vóór het einde van 2011 of het stierenvechten in Mexico Stad verboden wordt.

 

Het Venezolaanse hooggerechtshof heeft de regelgeving voor het stierenvechten in de hoofdstad Caracas nietig verklaard. Deze regelgeving is in strijd met een wet die stelt dat Venezuela verplicht is om alle dierensoorten te beschermen. Stierenvechten zijn niet alleen schadelijk voor de stieren en de paarden maar zelfs voor de samenleving. Het ongeldig verklaren van de regelgeving voor het stierenvechten in Caracas kan leiden tot een verbod op het stierenvechten in andere Venezolaanse steden.

Lees meer op http://www.cas-international.org

 
Nieuwsflits
Orang-oetans op het nippertje gered

Het VIER VOETERS team op Borneo, Indonesië, heeft een paar kwetsbare orang-oetans gered van een vreselijk lot. Dit gebeurde nadat wij erachter waren gekomen dat palmoliebedrijven 1 miljoen Indonesische Roepies (ongeveer 85 euro) bieden voor elke gedode orang-oetan.

Lees meer...
Twitter
Zoeken