Onlangs las CAS International op een pro-stierenvechtwebsite dat er in de nieuwe Hollywoodfilm 'Knight & Day' beelden van stierenrennen te zien zullen zijn. De film wordt nu opgenomen in de Verenigde Staten en men vertrekt in december naar Spanje om stierenrennen te filmen. Wereldsterren Tom Cruise en Cameron Diaz spelen de hoofdrollen in deze film.

De filmmakers willen de beroemde stierenrennen in Pamplona nabootsen en men gaat hiervoor stieren door de straten van Cádiz en in de arena van Sevilla (Andalusië) jagen.

Afgezien van het feit dat voor deze film stieren zullen worden misbruikt, vrezen wij ook dat er na het zien van deze film nóg meer Amerikaanse (en andere) toeristen aan de stierenrennen in Pamplona en elders in Spanje gaan deelnemen, want 'dankzij' schrijver Ernest Hemingway gaan er al veel Amerikaanse toeristen naar Pamplona voor de stierenrennen, en dit zijn mensen die niet stilstaan bij het leed van de stieren.

We moeten voorkomen dat men voor deze film de stierenvechtindustrie promoot en daarom vragen we u om ons te helpen protesteren tegen het stierenleed in deze film.

We hebben ook úw hulp nodig, protesteer hier!

cas-international.org

 
Nieuwsflits
Berucht Libanees slachthuis gesloten

Deze week is het Karantina slachthuis in Beiroet (Libanon) gesloten. Eind vorig jaar presenteerde Compassion in World Farming (CIWF) een undercover film waaruit blijkt dat dieren in dit beruchte slachthuis op een vreselijke manier aan hun eind kwamen.

Lees meer...
Twitter
Zoeken