Help ons protesteren tegen de promotie van stierenleed in Bollywoodfilm.
Dierenbeschermingsorganisatie PETA India trok onlangs bij CAS International aan de bel: filmmakers uit India hebben in juli 2010 opnamen gemaakt in Pamplona, tijdens de stierenrennen in deze Spaanse gemeente. Drie Bollywood-acteurs (Hrithik, Farhan en Abhay) namen aan stierenrennen deel voor de film Zindagi Milegi Na Dobara.

In de Indiase media werd ook gesproken over een bezoek aan een stierengevecht, maar de producers verzekerden PETA dat stierengevechten niet werd gefilmd, omdat hun productiebedrijf "Een zeer verantwoordelijk bedrijf is" en "Het afbeelden van wreedheid tegen dieren in een film inderdaad al snel gezien kan worden als een acceptatie van deze wreedheid".

Wij begrijpen niet dat stierenrennen door de filmmakers niet worden gezien als dierenmishandeling, zeker omdat de stieren die worden gebruikt tijdens de stierenrennen 's avonds worden afgeslacht tijdens een stierengevecht.

De opnamen zijn dus al gemaakt, maar de film moet nog gemonteerd worden. PETA India en CAS International stuurden e-mails naar de producer en regisseur van de film om hen te verzoeken de beelden van de stierenrennen niet te gebruiken, omdat hierdoor de interesse voor 'stierenfeesten' in India zou kunnen toenemen.

Zoals u misschien weet nemen veel buitenlandse toeristen aan de stierenrennen in Pamplona deel. Dit zijn vooral Amerikanen, Australiërs en Britten, maar aangezien steeds meer Indiërs gaan reizen, vrezen wij dat ook zij aan dit dierenleed gaan bijdragen. Daarnaast worden in India ook stierengevechten gehouden, maar dan tussen twee stieren.

Omdat de sympathisanten van CAS International altijd heel actief aan onze protesten deelnemen en we hiermee ook diverse successen hebben behaald (zoals het voorkomen van stierengevechten in China), nam PETA India contact met ons op.

Wij vragen u om ons te helpen door een protestmail te sturen naar de producer en regisseur van de film.

Stuur nu een protestmail! (klik hier)

 
Nieuwsflits
Eet geen DierenDag 4 oktober

Wakker Dier start vandaag de campagne voor de tweede ‘EetGeenDierenDag’: Wakker Dier wil dat 4 oktober dé dag wordt dat heel Nederland geen dieren eet. Als iedereen meedoet, scheelt dat ruim 400.000 dieren een rit naar het slachthuis.

Lees meer...
Twitter
Zoeken