Grote cateraars doen mee! Wakker Dier rekent op miljoenen vegetarische maaltijden op Dierendag.  “Eet geen dieren op Dierendag”, vraagt Wakker Dier aan alle Nederlanders.

Zes grote cateraars van bedrijfsrestaurants doen mee met Wakker Dier. Zij informeerden al hun opdrachtgevers over EetGeenDierenDag en bieden een extra gevarieerd of geheel vegetarisch menu aan inclusief voorlichting over het thema. Ook bedrijven doen mee. Zo serveert men bij Toyota helemaal vegetarisch, en bij Randstad voor 95%. Wakker Dier wil de komende week met een radiospot en een social media campagne nog veel meer mensen en bedrijven overhalen  om mee te doen. Dierendag wordt dé dag dat zelfs de meest fervente vleeseters geen dieren eten.

 

Oproep EetGeenDierenDag

Vanaf morgen is Sanne Vogel te horen op de radio met de oproep om mee te doen met “EetGeenDierenDag”. Sanne werd in 2010 uitgeroepen als Meest Sexy Vegetariër: “Waarom knuffelen we onze kat en eten we een kip op Dierendag? Er gaan op Dierendag 1,3 miljoen dieren naar het slachthuis. Juist deze dieren in de vee-industrie hebben onze aandacht nodig. Iedereen kan meedoen en dat laten weten op facebook en twitter!”

Wakker Dier zet ook Social Media in om de boodschap te verspreiden. Met een PicBadge op Facebook en een retweet recordpoging op Twitter wil zij Nederland vegetarisch laten eten op Dierendag.

Cateraars enthousiast

Wakker Dier benaderde de grote Nederlandse cateraars over EetGeenDierenDag. De reacties waren enorm enthousiast. “Ook cateraars vinden het logisch om op Dierendag geen dieren te eten.”, aldus een blij verrast Wakker Dier. Cateraar Kragtwijk neemt de grootste stap: zij biedt een verleidelijk en gevarieerd maar enkel vegetarisch menu op alle 6 locaties. Een aantal cateraars heeft nu al aangegeven volgend jaar weer mee te doen. Dan wil Wakker Dier samen met de Vegetariërsbond en de cateraars een nog veel grotere groep medewerkers overtuigen om geen dieren te eten op dierendag.

Overzicht deelnemende bedrijven en cateraars

Toyota (180 werknemers eten volledig vegetarisch), Randstad (850 mensen –alle maaltijden vega alleen nog vleeswaren aanwezig in de kantine), Douwe Egberts en Essent (uitgebreid vegetarisch menu en promotie voor EetGeenDierenDag) doen mee.

Kragtwijk Catering (rondom Amsterdam) serveert op EetGeenDierenDag een gevarieerd vlees- en visloos menu aan haar 800 gasten verspreid over 6 locaties.  
Huttencatering zet een vegetarisch gerecht in het zonnetje en zal bij 12 van haar 80 klanten geheel vegetarisch serveren.

SAB Catering Op Dierendag brengt zij de “Lunchpakker”, een vegetarische sandwich met rookkaas en rucola, onder de aandacht. Ook zal SAB extra informatie verstrekken over Dierendag en Wakker Dier.

Sodexo heeft de week van 4 oktober een biologische week  en vroeg haar klanten om met het menu te schuiven zodat Dierendag geheel vegetarisch is.

Eurest heeft alle klanten aangeschreven en biedt te mogelijkheid posters op te hangen, volledig vegetarisch te serveren danwel een vegetarisch gerecht in het zonnetje te zetten. Het Eurest management luncht in ieder geval vegetarisch.

Prorest zet in alle bedrijfsrestaurants van Prorest vegetarische gerechten in het zonnetje en lanceert een aantal nieuwe vegetarische gerechten. Deze gerechten worden blijvend in het assortiment opgenomen.   
Bron: wakkerdier.nl

http://www.eetgeendierendag.nl

 

 
Nieuwsflits
Olievogels worden vrijgelaten

Hoewel het olielek nog steeds niet is gedicht, komt er ook goed nieuws uit de Golf van Mexico. Zo'n 300 bruine pelikaans zijn genoeg hersteld om weer te worden vrijgelaten.

Lees meer...
Twitter
Zoeken