Vakjury kiest vegetarische paling als het lekkerste nieuwe voedingsproduct van 2012. Productontwikkelaar Paul Bom van De Vegetarische Slager uit Den Haag is de winnaar van Smaakvol2012. Bom maakt vegetarische, gerookte palingsalade en deze salade veroverde op 13 november hart en smaakpapillen van de vakjury. Bom ontving dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland, Smaakvol2012, uit handen van chef-kok en presentator van het programma 'Masterchef', Peter Lute.

Jaap Korteweg, directeur van de Vegetarische slager: “door de smaak van vlees en vis te hacken, kunnen we voortaan dieren bevrijden uit de voedselketen. Waarom zou je een dier doden als je hetzelfde of iets beters kunt bereiken met plantaardige eiwitten?  Vroeger hadden we trekpaarden voor de koets, nu hebben we mechanische paardenkrachten onder de motorkap. Zo gaan we ook via mechanische weg het slachtdier overbodig maken.”

PaulBom ontwikkelde de vegetarische palingsalade samen met een ambachtelijke visroker op Urk, op basis van een op soja gebaseerde structuur van Beeter.

De smaakjury bestond uit Peter Lute, chef-kok, eigenaar van restaurant LUTE en presentator van het televisieprogramma Masterchef, Jeroen Thijssen, schrijver en journalist bij Dagblad Trouw en René Bink van Streekselecties. Zij kozen tijdens de spannende finale in Kasteel Groeneveld in Baarn, voor de vegetarische, gerookte palingsalade omdat het zo'n bijzonder product is, zo vertelde Peter, "Wat jullie doen is waanzinnig goed, jullie verdienen deze prijs als geen ander."

De landelijke wedstrijd SmaakvanNL  wordt georganiseerd door Syntens Innovatiecentrum voor ondernemers met de lekkerste  productinnovaties  van eigen bodem. De negen finalisten kwamen uit heel Nederland en zijn in regionale voorrondes geselecteerd.

 
Nieuwsflits
Nieuw tijgerreservaat in India

De Indiase deelstaat Tamil Nadu heeft een nieuw tijgerreservaat ter grootte van de provincie Utrecht.

Lees meer...
Twitter
Zoeken