De kamer gaat niet akkoord met uitstel. De Partij voor de Dieren heeft een stokje gestoken voor dreigend uitstel van het verbod op legbatterijen dat in zou gaan op 1 januari 2012.

De motie die Esther Ouwehand indiende tegen het uitstel tijdens het Algemeen Overleg van de L&V-raad werd door de Kamer met algemene stemmen aangenomen.

Al 12 jaar is bekend dat legbatterijen in Europa verboden zullen worden met ingang van 1 januari 2012. Al die tijd hadden pluimveehouders de mogelijkheid hun bedrijf aan te passen aan de nieuwe normen, maar desondanks willen sommige landen nu uitstel van de maatregel bepleiten. Ook Staatssecretaris Bleker was van plan akkoord te gaan met dit uitstel van een half jaar.

Onder aanvoering van de Partij voor de Dieren en de PvdA floot de Kamer Bleker terug. Nu moet hij zich in Europa tegen het voorstel keren. Esther Ouwehand: “Dieren zijn duidelijk niet veilig in Europa. Als het aan de Europese Commissie ligt, verandert er nooit wat. Eerst duurt het jaren voordat een voorstel er is, dan duurt het jaren voordat het wordt nageleefd. Daar schieten dieren niets mee op.”

 

 
Nieuwsflits
Consumptie foie gras in drie jaar gehalveerd

Wakker Dier: “Jarenlange campagne werpt haar vruchten af”. De consumptie van foie gras in Nederland is tussen 2007 en 2010 meer dan gehalveerd. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Wakker Dier op basis van import- en exportcijfers van het CBS.

Lees meer...
Twitter
Zoeken