Het kabinet is van plan om alle drachtige schapen en geiten op bedrijven die besmet zijn met q-koorts te doden. Hoe duidelijk ook beloofd was in het verleden dat er nooit meer ruimingen zouden plaatsvinden van gezonde dieren, het kabinet heeft het er opnieuw op laten aankomen.

Vorig jaar was al duidelijk welke ernstige problemen er ontstonden door grote hoeveelheden schapen en geiten dicht op elkaar te houden in de intensieve vee-industrie. Nergens in de wereld is het q-koorts probleem zo groot als in Nederland. Het lijkt niet toevallig dat de problemen zich juist bij ons, het meest veedichte land ter wereld, voordoen. Economische belangen hebben veel te lang voorrang gekregen boven de belangen van dieren en de volksgezondheid. De locaties van de besmette bedrijven zijn niet openbaar gemaakt, waardoor mensen nog steeds onwetend een risico lopen om besmet te worden met q-koorts. Duizenden mensen zijn al besmet geraakt met q-koorts, een aantal van hen heeft hier chronische klachten aan over gehouden en er zijn al elf mensen aan de ziekte overleden.

Wanneer vorig jaar ingezet was op een fokverbod hadden de problemen voorkomen kunnen worden. De Partij voor de Dieren en de KNMvD vinden ruimingen van gezonde dieren ethisch onaanvaardbaar. Er moet een algemeen fokverbod komen totdat de q-koortsproblemen onder controle zijn.

Teken de petitie: http://www.partijvoordedieren.nl/content/view/453

 
Nieuwsflits
Berucht Libanees slachthuis gesloten

Deze week is het Karantina slachthuis in Beiroet (Libanon) gesloten. Eind vorig jaar presenteerde Compassion in World Farming (CIWF) een undercover film waaruit blijkt dat dieren in dit beruchte slachthuis op een vreselijke manier aan hun eind kwamen.

Lees meer...
Twitter
Zoeken