De Roemeense regering heeft de plannen voor het op grote schaal afmaken van zwerfhonden ingetrokken onder druk van dierenbeschermers in binnen- en buitenland. Dat meldde de Roemeense krant EVZ naar aanleiding van het politieke slotdebat dinsdag, waarbij opnieuw dierenbeschermers uit onder meer Nederland de publieke tribune bevolkten.

Roemenië vatte begin dit jaar het plan op de ruim drie miljoen zwerfhonden in het land af te maken. De dieren geven overlast en vormen in het ergste geval roedels die mensen aanvallen en in het verleden zelfs hebben gedood.

De plannen kwamen de Roemenen op flinke kritiek uit de hele wereld te staan. Vervolgens werd besloten dat lokale overheden elk voor zich passende maatregelen mochten nemen met daarbij de keuze tussen sterilisatie en euthanasie. Ook daar ontstond internationaal commotie over.

Dinsdag werd bekend dat de plannen zijn ingetrokken en dat er nu in samenspraak met dierenbeschermingsorganisaties sterilisatie- en opvangprogramma's worden opgezet. Slechts wanneer dieren na langere tijd niet door een nieuwe eigenaar worden geadopteerd of wanneer zij agressief zijn, mag tot euthanasie worden overgegaan. Over twee weken moet er een nieuw plan van aanpak liggen.
Bron: Telegraaf

 
Nieuwsflits
Een zonnige toekomst voor ex-labapen

Stichting AAP vindt herplaatsadres voor 18 Java-apen - op 24 oktober 2012 gaat een grote groep van 18 vrouwelijke Java-apen van Stichting AAP een mooi nieuw leven tegemoet op het Spaanse eiland Menorca.

Lees meer...
Twitter
Zoeken