UEFA in Oekraïne op hondenjacht. De Europese voetbalunie gaat op hondenjacht. Met nog ruim tien maanden te gaan voor de start van het EK wil de UEFA het probleem van de zwerfhonden in Oekraïne aanpakken.

Michel Platini, voorzitter van de UEFA, had tijdens zijn laatste bezoek aan het land al geklaagd over de vele rondzwervende viervoeters. De voormalige Sovjetrepubliek hoopt zich met het aanpak van het hondenprobleem beter te presenteren. Het is overigens de hoogste tijd dat de overlast van de viervoeters wordt aangepakt, vindt de UEFA.

Deze hondenjacht resulteert momenteel al in massale verbrandingsacties van levende zwerfhonden en het met stokken doodslaan; gesponsord door de UEFA.

De UEFA sponsort deze handelingen en acties. Met als intentie sterilisaties van honden; praktijk blijkt anders.  De Uefa verwacht 116 miljoen euro winst.

Animal Foundation Platform is een project gestart samen met tientallen NGO’s wereldwijd die zich actief inzetten voor zwerfdieren in de Oekraïne en werkt nauw samen met Naturewatch. Ons doel is om bewustwording te krijgen van het zwerfdierenleed rondom het EK 2012 in Oekraïne waar Naturewatch al heel lang mee bezig is.  Er is wetenschappelijk onderzoek en er zijn gerealiseerde projecten beschikbaar om te laten zien wat wel de weg is om een zwerfdierenprobleem op te lossen. Dit opgezette project dient geen enkel ander doel dan bewustwording in de hoop dat in de komende jaren, wereldwijd een andere aanpak zal worden gekozen voor de oplossing van het zwerfdierenprobleem.

28 oktober hebben we een gesprek in Los Angeles met Cesar Milan om te kijken hoe we zijn organisatie en naam kunnen inzetten om gezamenlijk, wereldwijd de zwerfdierenproblematiek aan te pakken. Zijn intentie tot samenwerking hebben we al. 
Bron: http://www.animalfoundationplatform.nl/politiekwetgeving/wetgeving-per-land/oekraine.html

Help de zwerfhonden in de Oekraine www.walk4dogs.nl

 
Nieuwsflits
Leeuwtje Mufasa aangekomen in LIONSROCK

Mufasa is eindelijk aangekomen in LIONSROCK! Het regende toen hij gisteren in LIONSROCK werd vrijgelaten. Het eerste half uur liep hij langs het hek heen en weer maar daarna keerde de rust terug.

Lees meer...
Twitter
Zoeken