Partij voor de Dieren blij met steun voor dierenpolitie in Amsterdam. De Partij voor de Dieren in Amsterdam is erg blij met de oproep van de VVD om in de hoofdstad snel een dierenpolitie in het leven te roepen en niet te wachten op een landelijke invoering. Wèl vindt de Partij voor de Dieren het moment om met dit plan naar buiten te komen opmerkelijk, zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen.
 
De Partij voor de Dieren doet voor het eerst mee in Amsterdam. Lijsttrekker Johnas van Lammeren zegt verheugd te zijn dat andere politieke partijen voorstellen van de Partij voor de Dieren alvast overnemen. “We zitten nog niet eens in de gemeenteraad en nu is het effect van de Partij voor de Dieren al duidelijk merkbaar. Dierenwelzijn is jarenlang een ondergeschoven kindje geweest en het is goed te constateren dat er nu ineens wel aandacht voor is. De aanleiding voor de VVD om voor een dierenpolitie te pleiten was de zwaan die bij de Westerdoksdijk met een speer werd doorboord. Dit gebeurde in de zomer van 2007. Jammer dat hier toen niet meteen op werd gereageerd, maar beter laat dan nooit.” aldus Van Lammeren.
 
Het invoeren van een dierenpolitie naar Amerikaans voorbeeld is al één van de speerpunten van de Partij voor de Dieren sinds 2006.
De Partij voor de Dieren ondersteunt de komst van een dierenpolitie in de vorm van aanstelling van Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van harte, omdat toereikende handhaving van overtredingen van dierenmishandeling en -kwelling hard nodig is. Wel vindt de Partij voor de Dieren dat de kwaliteit van de handhaving en goede informatie-uitwisseling met andere handhavingsinstanties gewaarborgd moet zijn. De BOA’s in spé moeten dus een gedegen opleiding krijgen, waardoor ze met verstand van zaken kunnen optreden. Ook zou er regelmatig bijscholing moeten plaatsvinden.

 
Nieuwsflits
Sierlijke witsnuitlibel na 40 jaar herontdekt

Opnieuw zeldzame libel in de Weerribben gevonden. In de Weerribben heeft een van de deelnemers aan een Staatsbosbeheer excursie een vers exemplaar van de sierlijke witsnuitlibel aangetroffen.

Lees meer...
Twitter
Zoeken