De dierenpolitie in Capelle aan den IJssel (Rotterdam) heeft in de eerste maand dat zij actief is, vijftien meldingen van dierenleed binnengekregen. Vier meldingen zijn serieus genoeg voor nader onderzoek en mogelijke vervolging. In vijf gevallen was het loos alarm. Zes keer bleef het bij een stevig gesprek met de eigenaar van de dieren. Dat meldde verantwoordelijk wethouder Joost Eerdmans (Wonen, Verkeer en Beheer) donderdag.

Bij veruit de meeste meldingen (twaalf) ging het om honden die verwaarloosd of mishandeld zouden zijn. Een geval dat nader wordt onderzocht, betreft de zaak van een paard dat werd aangevallen door een hond, zei Eerdmans, die voor Leefbaar Capelle in het college zit.

Hij zegt tevreden te zijn over het resultaat tot nu toe. Vorig jaar waren er in de gemeente in totaal 33 meldingen. Uitgaande van deze eerste maand zouden dat er op jaarbasis meer dan 150 kunnen worden, aldus Eerdmans.

De dierenpolitie in Capelle wordt gevormd door twee bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s). Zij gingen op 15 februari aan de slag. Het gaat voorlopig om een proef van een jaar.

Het kabinet is van plan vijfhonderd agenten in te zetten als ‘animal cops’. Staatssecretaris Bleker (Landbouw) zei bij de start van het project in Capelle op korte termijn met een uitgewerkt plan te komen.

Wat gebeurd er verder in Rotterdam ...

 
Nieuwsflits
Nieuw tijgerreservaat in India

De Indiase deelstaat Tamil Nadu heeft een nieuw tijgerreservaat ter grootte van de provincie Utrecht.

Lees meer...
Twitter
Zoeken