Op het vakantie-eiland Bali mogen geen zeldzame schildpadden worden gedood bij Hindoe-ceremonies. Het Indonesische ministerie van bosbouw verbiedt de praktijken. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie vrijdag gezegd.

De gouverneur van Bali, I Made Mangku Pastika, haalde zich de woede op de hals van natuurbeschermers toen hij een quotum instelde van duizend groene zeeschildpadden, of soepschildpadden, die jaarlijks gedood mogen worden. Schildpadvlees is een traditionele lekkernij op Bali, de enige provincie met een Hindoe-meerderheid in het overwegend islamitische Indonesiƫ.

Tien jaar geleden verbood Indonesiƫ de handel in en consumptie van schildpadden naar aanleiding van internationale zorgen over de afnemende aantallen en onder druk van dierenrechtenactivisten die dreigden met een toeristische boycot van Bali. Het verzoek van Bali voor een uitzonderingspositie op het verbod werd op wetenschappelijk gronden afgewezen.

Tienduizenden soepschildpadden leggen hun eieren op Indonesische stranden. De aantallen nemen echter af vanwege stroperij. Sinds 1999 zijn Hindoe-ceremonies aangepast en worden schildpadden niet meer geofferd door ze de kop af te hakken, maar worden ze symbolisch geofferd door ze in zee vrij te laten.
(Novum/AP) Bron: Nieuws.nl

 
Nieuwsflits
Voor het eerst vossenfamilie via webcam in vossenburcht te volgen

Staatsbosbeheer heeft webcams geplaatst in en rond een vossenburcht in de Oostvaardersplassen, een natuurgebied tussen Almere en Lelystad. Het is voor het eerst dat dit in Nederland gebeurt.

Lees meer...
Twitter
Zoeken