Ruim 250 Bottlenose Dolfijnen gevangen in de zogenaamde Killer Cove - Deze dieren wacht een vreselijk lot: slacht of gevangenschap.

De Japanse Kustplaats Taiji is berucht vanwege het jaarlijks terugkerende geweld tegen dolfijnen. Ieder jaar, van september tot maart wordt hier gejaagd op dolfijnen, bruinvissen en kleine walvissen. Tijdens de jacht worden groepen dolfijnen (pods genaamd) door 12 vissersboten de zogenaamde Killing Cove ingedreven en ingesloten. Vanuit over de hele wereld trekken dolfijntrainers van onder andere dolfinaria en “zwem met dolfijnen” programma’s naar Taiji om de mooiste exemplaren op te kopen. Prijzen lopen hierbij op tot wel 150.000 euro per verkochte dolfijn. Kortom: big business.

Iconisch Beeld

Veel van de dolfijnen die niet verkocht worden, dit zijn er jaar in jaar uit vele duizenden, worden bruut afgeslacht. Het bloedrode water in de baai (The Cove) bij het Japanse dorp Taiji is inmiddels ook een iconisch beeld uit de mondiale filmgeschiedenis. Het is een scène uit de gelauwerde documentaire The Cove (2009) over de bloedige traditie van een Japanse gemeenschap om vele honderden dolfijnen samen te drijven, en bruut af te slachten en het – vaak met kwik vervuilde vlees – voor veel geld te verkopen. Deze jaarlijkse slachting is niet voor niets uitgegroeid tot hét symbool van de dolfijnenjacht. Ondanks de wereldwijde verontwaardiging gaat de slachting gewoon door. Ook nu, op dit moment van schrijven. Zo werden er in de nacht van donderdag op vrijdag (17 januari) ruim 250 zogenaamde Bottlenose dolfijnen (flipper) de Cove ingedreven, een diepterecord. Deze dieren, waaronder een jonge, en zeer zeldzame albino dolfijn, wacht een vreselijk lot. Slacht of levenslang gevangenschap.

Sea Shepherd; Operation Infinite Patience

Sinds 2010 voert Sea Shepherd Conservation Society campagne in Taiji. Deze campagne luistert naar de naam Operation Infinite Patience. Zes maanden lang reizen de Cove Guardians uit verschillende delen van de wereld, waaronder Nederland, naar Taiji om live verslag te doen van de gruwelpraktijken ter plaatse.

Sea Shepherd is vooralsnog één van de weinige organisaties die het gehele jachtseizoen ter plaatse actief is met als doel het bloot- en vastleggen van de gewelddadige praktijken; het afslachten van talrijke groepen dolfijnen en het vangen en doorverkopen van dolfijnen ten behoeve van de wereldwijde entertainment industrie. De door de Cove Guardians verzamelde beelden, zowel video’s  als foto’s, worden dagelijks wereldwijd verspreid. Onder andere via websites en sociale media. Op deze wijze legt Sea Shepherd bloot wat anders verborgen blijft.

Bron; Sea Shepherd Nederland

 
Nieuwsflits
Regeerakkoord voor verbod op wilde dieren in circussen

De Acties van Bite Back werpen vruchten af: Het regeerakkoord voor verbod op wilde dieren in circussen komt eraan. Vandaag werd bekend bij de presentatie van het regeerakkoord dat er een verbod gaat komen op het gebruik van wilde dieren in het circus.

Lees meer...
Twitter
Zoeken