Help ons Nederland bontvrij te maken: start offensief voor een bontvrij Nederland! Ook jou is het vast al opgevallen dat het vooral voor de jeugd dit najaar weer helemaal "cool" zou zijn om bont te dragen. Wij vinden het weerzinwekkend om te zien dat met veel geld bont weer wordt gepromoot: de vraag naar bont wordt zo weer vergroot. We moeten nu iets doen, en daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Natuurlijk heeft niemand bont nodig om zich mooi en warm te kleden. Daarom moeten we juist nu nog meer mensen overtuigen dat bont een overbodig luxe product is en dat het respectloos is tegenover dieren om het te dragen.

Want respectloos is het om bont te dragen van bijvoorbeeld nertsen, die een afschuwelijk leven lijden in Nederlandse fokkerijen. In krappe kooitjes wachten ze met miljoenen tegelijk tot ze worden vergast en gevild. Ook wasberen, vossen en konijnen worden gefokt in veel te kleine traliekooitjes om daarna haastig en wreed gedood en soms zelfs levend gevild te worden. Dat is wreed... zo mogen dieren niet behandeld worden.

Bont voor Dieren wil dat er over 5 jaar geen bont meer wordt verkocht in ons land en dat het importeren ervan verboden is. Samen met jou hebben we al veel bereikt in de afgelopen 20 jaar, denk aan onder andere het verbod op import van honden en kattenbont. Maar ons werk is nog niet klaar: we moeten blijven strijden tegen het dragen van bont en tegen wantoestanden voor dieren in fokkerijen.

Deze week: start van een groot offensief.

Er is geen dag te verliezen. We gaan van start met een grote campagne voor een bontvrij Nederland. Niemand zal om onze boodschap heen kunnen: Alleen beesten dragen bont!

We gaan duidelijk maken dat vreselijk dierenleed om je nek of aan je schoenen onacceptabel is.

Met publieksacties willen we veel media-aandacht krijgen en zo een grote groep mensen bereiken.

We gaan ervoor zorgen dat nóg meer winkels en merken onze bontvrijverklaring ondertekenen.

We gaan les- en spreekbeurtpakketten aanbieden en jongeren via social media en internet bereiken.

Vele vrijwilligers gaan op pad om mensen voor te lichten, flyers uit te delen en actie te voeren.

 

Ook jij kan helpen!

Teken onze petitie voor een bontvrij Nederland of steun onze campagne.

 

 
Nieuwsflits
Leeuwtje Mufasa aangekomen in LIONSROCK

Mufasa is eindelijk aangekomen in LIONSROCK! Het regende toen hij gisteren in LIONSROCK werd vrijgelaten. Het eerste half uur liep hij langs het hek heen en weer maar daarna keerde de rust terug.

Lees meer...
Twitter
Zoeken