Yolanthe Sneijder-Cabau is tijdens een internetverkiezing van Bont voor Dieren verkozen tot Dom Bontje van 2010. De tv-presentatrice kreeg 43 procent van de stemmen. Volgens de dierenbeschermingsorganisatie verdient zij de titel omdat zij met het dragen van bont het verkeerde voorbeeld geeft aan jongeren.

Volgens Bont voor Dieren dragen steeds meer jongeren bont. Directeur Nicole van Gemert vindt deze trend zorgwekkend. “Met name bij jongeren is er veel onbekend over de herkomst van het bont en het dierenleed dat hierachter schuilgaat”, zegt zij.

Website

Gelijktijdig met de bekendmaking van het Dom Bontje van 2010 lanceerde Bont voor Dieren daarom een speciaal op jongeren gerichte website. Van Gemert: “Daarop kun je alles vinden over bont, bontkragen en de vreselijke omstandigheden waaronder deze dieren leven en aan hun einde komen.”

Meer weten over bont? www.bontkragen.nl

 

 
Nieuwsflits
Ooievaar kan opnieuw lopen met prothese

Dietmar de ooievaar kan opnieuw lopen. Het ongelukkige dier verloor een poot nadat het waarschijnlijk tegen een hoogspanningskabel was gevlogen. Een dierenarts heeft de vogel nu voorzien van een prothese.

Lees meer...
Twitter
Zoeken