Zeven partijen voor dieren: 'Use your voice for the animals!’ - De zeven partijen voor dieren die deelnemen aan de Europese verkiezingen lanceren vandaag een campagnefilm. Het is voor het eerst dat maar liefst zeven partijen voor dieren deelnemen aan deze verkiezingen. Er bestaat een reële kans dat er gezamenlijk enkele zetels worden behaald in het Europese Parlement. In de film vertellen lijsttrekkers en partijleiders - onder het motto 'Use your voice for the animals!’– waar hun partijen zich samen in het Europees Parlement voor willen inzetten.

De partijen voor dieren die meedoen aan de Europese verkiezingen komen, behalve uit Nederland (Partij voor de Dieren), uit Zweden (Djurens Parti), Duitsland (Tierschutz Partei), Spanje (PACMA), Portugal (PAN), Cyprus (APC) en Engeland (Animal Welfare Party). De opnames voor de campagnefilm werden verleden week gemaakt tijdens een gezamenlijk strategieoverleg op het hoofdkantoor van de Nederlandse Partij voor de Dieren.

Deze verkiezingen kunnen ertoe leiden dat er voor het eerst in de geschiedenis Europarlementariërs zijn die specifiek opkomen voor de belangen van dieren. Dat is opmerkelijk omdat er juist in Europa wordt besloten over zaken die grote invloed hebben op dieren en hun leefwereld. Denk aan de landbouw- en visserijsubsidies, wetgeving over dierproeven en het belang dat de EU hecht aan productieverhoging – en dus intensivering van de landbouwsector betekent ten koste van dieren.

Anja Hazekamp, lijsttrekker Partij voor de Dieren: 'Het is geweldig dat wij deel uitmaken van een groeiende, internationale beweging! De nieuwe film laat zien dat het belangrijk is om de handen ineen te slaan om verandering te bewerkstelligen voor dieren. Het is enorm inspirerend om met de collega's van zusterpartijen samen te werken.’

De campagnefilm is onder meer te zien op het YouTube-kanaal van de Partij voor de Dieren: https://www.youtube.com/watch?v=jX1AoYmEn4A

 
Nieuwsflits
‘Sjoerdje’ mag na alle ontberingen naar koeienrusthuis

Koe die vorige week in Friesland door het ijs zakte is gered van slacht. De koe die vorige week in Tzum (Friesland) op de vlucht voor haar slager door het ijs zakte, gaat naar Koeienrusthuis de Leemweg. Een groep dierenbeschermers heeft geld bijeen gebracht om de koe te adopteren.

Lees meer...
Twitter
Zoeken