Geweldig nieuws! Samen met onze partner Asociatia Milioane De Prieteni (AMP) hebben  we de twee laatste beren uit de dierentuin van Onesti een nieuw huis kunnen bieden.

In 2012 ontdekten we vijf beren die onder erbarmelijke omstandigheden leefden in de dierentuin van Onesti. In november van dat jaar konden we de drie jongste beren overbrengen naar ons berenreservaat in Zarnesti.

Sinds die tijd heeft AMP samengewerkt met de burgemeester van Onesti om de laatste twee beren te bevrijden uit hun kooien van beton en ijzer.

Gheorge en Doru beginnen nieuw leven

Beren Gheorghe (vernoemd naar de heilige George) en Doru (wat ‘ik mis je’ betekent) hebben zich nu gevoegd bij de andere beren in het reservaat. Momenteel verblijven ze nog in quarantaine, waar ze best mogelijke medische zorg ontvangen, maar spoedig kunnen ze gaan genieten van hun nieuwe leven in de natuur.

Liviu Cioineag, de manager van het reservaat, zegt: “Nu kunnen we Gheorghe en Doru herenigen met de drie jongere beren die we vorig jaar uit de oude dierentuin hebben gered. Nu kunnen ze de rest van hun leven in de troostrijke bossen van ons reservaat doorbrengen. Ik hoop dat ik ze spoedig lekker in de poelen zie zwemmen en voor het eerst van hun leven in bomen zie klimmen. Dit is het mooiste aan mijn werk, zien dat de beren vrij zijn en genieten van het bos.”

Succes voor beren

Zarnesti is nu een prachtig thuis voor meer dan zeventig beren die vroeger gehouden werden in verwaarloosde dierentuinen of werden ingezet als attractie voor toeristen. Deze beren hebben een beter leven gekregen dankzij de bijdragen van onze donateurs.

 
Nieuwsflits
Nieuw tijgerreservaat in India

De Indiase deelstaat Tamil Nadu heeft een nieuw tijgerreservaat ter grootte van de provincie Utrecht.

Lees meer...
Twitter
Zoeken