Bundeling kennis draagt bij aan kwaliteit gezondheidsonderzoeken - Proefdiervrij lanceert het V-Team. Het V-team stimuleert de ontwikkeling van nieuwe wetenschap zonder proefdieren. Het team  zet zich in voor een goede kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek dat de veiligheid en gezondheid van mensen blijft waarborgen, echter zonder dierproeven. Het V-team bestaat uit vier vooraanstaande leden: Bart Sangster (voormalig Senior vice president Safety and Environmental Assurance bij Unilever en voorzitter van ASAT-Foundation), Eugène Roorda (directeur Roorda Reclamebureau), Bas Rüter (Managing Director Triodos Investment Management, Triodos Bank) en Marja Zuidgeest (directeur Proefdiervrij).

Marja Zuidgeest, directeur bij Proefdiervrij: ‘Dierproeven zijn gebaseerd op technieken en inzichten die hun beste tijd hebben gehad. Het V-team gaat de mogelijkheden van wetenschappelijk onderzoek zonder proefdieren ontginnen, gebruiken en toepasbaar maken.’ Door de bundeling van expertises motiveert en inspireert het V-team verschillende partijen, zoals de overheid, wetenschappers en het bedrijfsleven, om nieuwe wetenschap zonder proefdieren te ontwikkelen. Het V-team streeft ernaar om het huidige denkkader van de overheid, bedrijven en wetenschappers, dat vaak niet verder reikt dan het testen van chemische stoffen en geneesmiddelen op dieren, te doorbreken door de dialoog aan te gaan.

Samenstelling V-team

De leden van het V-team zijn gevraagd vanuit hun expertise. Bas Rüter vertegenwoordigt vanuit zijn functie als directeur bij de Triodos Bank, het innovatieve proefdiervrije bedrijfsleven. Bart Sangster versterkt het V-team met zijn wetenschappelijke achtergrond. Eugène Roorda neemt deel aan het V-team door zijn kennis van en ervaring met communicatie. Marja Zuidgeest is directeur van Proefdiervrij en tevens initiatiefnemer van het V-team.

Proefdiervrij

Proefdiervrij is de grootste organisatie in Nederland die specifiek opkomt voor de belangen van proefdieren en die streeft naar het vervangen van dierproeven door proefdiervrije technieken. Proefdiervrij houdt kansen om vervanging van dierproeven te bevorderen scherp in het vizier.

 
Nieuwsflits
Kikkertunnels voorkomen slachtoffers

Onder de Fonteinallee bij Kasteel Doorwerth wordt een ecopassage voor amfibieën aangelegd, met financiële steun van de provincie Gelderland. Jaarlijks vinden vele padden, kikkers en salamander de dood op deze weg. De ecopassage moet de dieren beschermen tegen het verkeer.

Lees meer...
Twitter
Zoeken