Vijfde baby maakt Apenheulse Gorilla Babyboom compleet! In Apenheul is voor de vijfde keer op rij in 2011 een gorilla geboren. Dit keer is de beurt aan het jonge vrouwtje Kisiwa, zij beviel zondagochtend 3 juli. Met vijf baby’s in één gorillagroep in één jaar is de jonge vader Jambo meteen wereldwijd recordhouder.

 

De dierverzorgers ontdekten de baby van gorilla Kisiwa (14) ’s ochtends in haar armen. Ze beschermt de baby goed, waardoor het kleintje niet zo goed te zien is. Het is dan ook nog niet bekend wat het geslacht is. Wat de gorillaverzorgers van Apenheul wel meteen opviel was dat het een prachtige baby is met lange, zwarte haren.

Met zoveel gezonde gorillababy’s zou je bijna vergeten hoe bijzonder dit is. De kans dat er in een of meerdere zwangerschappen iets mis zou gaan was groot. Ook kan er alsnog wat gebeuren. Zo overleed Kisiwa’s vorige kindje, een dochtertje, toen ze een half jaar oud was. Gelukkig zitten er veel ervaren moeders in de groep en lijkt alles heel voorspoedig te gaan met al het grut.

De eerste drie baby’s van dit jaar zijn dochters. Goed nieuws voor het Europese gorillafokprogramma!

Van de baby van Kisiwa en van haar halfzus Nemsi, die precies een week geleden beviel, is het geslacht nog onbekend. Kisiwa en haar pasgeboren baby zijn al direct met de andere gorillamoeders en hun baby’s mee naar buiten gegaan. Er bestaat een grote kans dat bezoekers van Apenheul ze allemaal zien tijdens de gorillavoedering; dagelijks te bezoeken om 12:00, 13:45 en 15:30 uur.

 

 
Nieuwsflits
Groot succes voor paling

Ook Super de Boer, COOP, Plus, Hoogvliet, Vomar, Sanders, Poiesz, Nettorama, Deen, Dekamarkt en Boon halen paling uit de schappen. Aldi en Em-Té blijven als enige supers deze bedreigde en mishandelde vis verkopen.

Lees meer...
Twitter
Zoeken