Protestwake tegen zeehondenjacht bij Canadese ambassade. Bont voor Dieren heeft maandagavond 15 maart een wake tegen de zeehondenjacht gehouden. Deze vond plaats bij de Canadese ambassade in Den Haag.

Over de hele wereld zijn die dag protestacties bij Canadese ambassades vanwege de Internationale Actiedag tegen de Zeehondenjacht. Met de wake vraagt Bont voor Dieren aandacht voor het vreselijke lot dat de zeehonden binnenkort weer treft. Over enkele weken begint namelijk de jacht op vele tienduizenden jonge zeehonden in  Canada. Op een groot scherm toont Bont voor Dieren onthutsende filmbeelden van de zeehondenjacht. Duidelijk te zien is dat de jagers de weinige regels die er zijn met voeten treden. Er zijn 'zeehonden' bij de wake om de oproep voor een snel een einde aan deze wrede jacht kracht bij te zetten.

Langdurige campagne tegen zeehondenjacht
Bont voor Dieren voert al jaren actie tegen de commerciële zeehondenjacht. Deze zal eind maart weer van start gaan in Oost-Canada. De afgelopen jaren werden veelal honderdduizenden zeehonden per jachtseizoen doodgeknuppeld of doodgeschoten – maar soms zelfs levend gevild – voor een overbodig modeproduct als bont. Van de gedode zeehonden is 95% tussen de 12 dagen en 12 weken oud. Het bont van de jongste dieren is het meest in trek, vooral in landen als China en Rusland.

Huntwatch
‘Als waarnemer ben ik bij de jacht geweest. Het is schokkend om die overbekende beelden van de zeehondenjacht in het echt te zien. Op onze filmbeelden is goed te zien dat de jagers niet controleren of de zeehonden wel echt dood zijn voor ze de dieren gaan villen.’, aldus Claudia Linssen, directeur Bont voor Dieren.

Importverbod van kracht
Nederland heeft sinds 2007 een import- en handelsverbod op zeehondenproducten. Dit jaar treedt een Europees importverbod op zeehondenbont in werking. Bont voor Dieren heeft samen met andere organisaties in Brussel intensief gelobbyd voor dit verbod. Verleden jaar leidde dreiging van een mogelijk Europees verbod op zeehondenbont er al toe dat de zeehondenjagers minder zeehonden dan gebruikelijk hebben doodgemaakt (namelijk 70.000 dieren in plaats van bijna 300.000). Bont voor Dieren wil met deze protestwake bijdragen aan de internationale druk op Canada om deze jacht helemaal te beëindigen.
Bron: bontvoordieren.nl

 
Nieuwsflits
LNV steekt 1,8 miljoen extra in handhaving dierenwelzijn bij huisdieren

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) trekt  € 1,8 miljoen extra uit voor controle en handhaving van dierenwelzijn bij dierenwinkels en handelaren. Het geld gaat in zijn geheel naar de LID, de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

Lees meer...
Twitter
Zoeken