Deze week was er opnieuw een grote ramp met een transport van dieren op zee. Bijna 3000 koeien stierven aan boord van het schip Gracia del Mar, dat met meer dan 5600 dieren onderweg was van Brazilië (!) naar Egypte.

Naar verluidt  kwam het schip door slecht weer in de problemen. De eerste berichten waren dat het ventilatiesysteem was beschadigd, met de dood van ongeveer 2750 dieren tot gevolg. Omdat er zoveel dode dieren aan boord waren weigerden Egypte en andere landen rond de Rode Zee het schip vervolgens toe te laten en bleef het doelloos op zee varen. Via een mailactie van Compassion in World Farming  vroegen meer dan 13.500 mensen aan de Egyptische regering het schip wel toe te laten en een eind te maken aan dit dierenleed.

Inmiddels zijn er berichten dat de overlevende runderen van het rampschip Gracia del Mar zijn gehaald. Dit nieuws komt uit betrouwbare bron, maar waar de dieren nu zijn is onbekend.

Compassion in World Farming doet zijn uiterste best te achterhalen of de laatste berichten kloppen, waar de dieren nu zijn, hoe ze er aan toe zijn en wat er met hen gebeurt. Uiteraard dringen we bij de autoriteiten aan op een humane behandeling van de dieren na deze vreselijke reis.

Deze ramp toont opnieuw aan waarom lange afstandstransporten van landbouwdieren moeten worden beeindigd. Compassion in World Farming blijft zich daarvoor inzetten!

 
Nieuwsflits
Supermarkt stopt met verkoop paling

C1000 heeft vandaag besloten om uiterlijk het tweede kwartaal van 2010 geen paling meer te verkopen. Afgelopen maandag ontving C1000 een brief van Wakker Dier met dit verzoek.

Lees meer...
Twitter
Zoeken