PETA onthult schokkend, nooit eerder vertoond videomateriaal over de angorawol industrie. Onderzoek in China toont schreeuwende konijnen die pijn lijden terwijl de vacht van hun lijf wordt getrokken.

Terwijl consumenten en retailers zich klaarmaken voor de drukste winkelperiode van het jaar, laat PETA een uniek  kijkje achter de schermen zien van de angorawol industrie. In de video die vandaag wordt uitgebracht en gefilmd is door onderzoekers van PETA Azië in China – waar 90 procent van wereldproductie vandaan komt – zijn medewerkers te zien die op gewelddadige wijze de vacht van het lijf van konijnen trekt terwijl het dier schreeuwt van de pijn. Nadat de vacht er af is getrokken, worden deze zachtaardige, gevoelige dieren achtergelaten in hun kleine, vieze kooien waar ze in shock, bewegingloos blijven liggen. Nadat ze dit proces gedurende twee tot vijf jaar iedere drie maanden hebben doorstaan, wordt hun keel doorgesneden en de huid van hun lichaam getrokken.

PETA Nederland, evenals haar internationale zusterorganisaties, vraagt haar leden en aanhangers om het videomateriaal te verspreiden door middel van sociale media zodat het winkelend publiek kan zien wat het ‘angora’ label echt betekent. De enige manier om er zeker van te zijn dat een kledingstuk vrij van wreedheid is, is door geen dierlijke producten te kopen.

“PETA vraagt om de hulp van het winkelend publiek tijdens de kerstdagen”, zegt PETA UK’s onderdirecteur Mimi Bekhechi. “Neem alstublieft de tijd om het label in een trui of sjaal te lezen. Als er ‘angora’ staat, denk dan aan de gevoelige konijnen bij wie de vacht op wrede wijze van hun lijf wordt getrokken – en laat dit product in de schappen liggen.”

Konijnen bij wie de vacht wordt afgeknipt of geschoren lijden ook. Tijdens het knippen worden de voor- en achterpoten strak aan elkaar vastgebonden – een verschrikkelijke ervaring voor een prooidier – waarbij het onvermijdelijk is dat de scherpe gereedschappen de konijnen verwonden terwijl ze wanhopig tegenspartelen om te ontsnappen. Alle konijnen brengen hun eenzame leven door in kleine, draadstalen kooien die hun gevoelige poten beschadigen. Ze hebben geen goede ondergrond of plek om te slapen en ze missen het noodzakelijke gezelschap van andere konijnen.

De meeste angorawol  in de wereld komt uit China, waar er geen straf staat op  dierenmishandeling op konijnenfokkerijen en waar geen regels gelden die de verzorging van dieren reguleren.

EXPOSED: The Agony Behind Angora | Let op: schokkende beelden

Persbericht PETA.nl

 
Nieuwsflits
Zeldzame krokodillen in reservaat Cambodja

Dierenbeschermers hebben tientallen krokodillen van een ernstig bedreigde soort aangetroffen in een wildreservaat in Cambodja. DNA-onderzoek naar de krokodillen toonde aan dat het in bijna vijftig procent van de gevallen ging om Siamese krokodillen.

Lees meer...
Twitter
Zoeken