Terwijl de herfstbuien ons land intrekken zijn de eerste bontkragen reeds in het straatbeeld gespot. Daarom start Stichting Stop Dierenleed binnenkort weer met haar maandelijkse acties tegen bont.

Zondag 13 september zal de eerste actie gehouden worden in de Vleesstraat te Venlo. De organisatie hoopt dat de actie meer aandacht zal creëren voor de vele dierlijke slachtoffers in de bontindustrie. "In een tijd waarin er zoveel duurzame alternatieven zijn is het gruwelijk om nog steeds te kiezen voor de vacht van gemartelde dieren."

Ondanks dat uit recent onderzoek blijkt dat de meerderheid van de bevolking tegen bont is, is het veelvuldig te zien op straat. Helaas wordt echt bont regelmatig verkocht als zijnde nep bont, of onder het mom dat het duurzaam geproduceerd is. Daarnaast zijn veel consumenten zich niet voldoende bewust van het product dat ze kopen.

Miljoenen dieren worden jaarlijks massaal opgesloten in kleine kooitjes, waar ze hun natuurlijk gedrag niet kunnen uiten en op een gruwelijke manier aan hun einde komen. Vergassing, doodgeslagen, doodgetrapt of zelfs levend gevild.

Woordvoerder Ron Visser: “Het is tijd om de trend te stoppen dat bont weer in is. Veel mensen zijn slecht geïnformeerd over de herkomst van het bont en zien in dat het niet kan als ze de juiste informatie krijgen. We krijgen ook vaak te horen dat winkels zeggen dat het om nep bont gaat, terwijl het tegendeel waar is. De consument wordt dus ernstig misleid door de bontindustrie.

Het meeste bont in de Nederlandse winkels is afkomstig uit China waar wasberen, nertsen, konijnen, maar ook honden en katten, onder verschrikkelijke omstandigheden worden gefokt en gruwelijk gedood worden voor hun vacht. Ook in Nederland zijn er fokkerijen waar misstanden plaatsvinden, ondanks dat men de consument graag anders doet laten geloven. Recent doken er nog verontrustende beelden op in de media van een nertsenfokkerij in Rosmalen. Het doel van onze actie is om aandacht te vragen voor het dierenleed en bewustwording hierover te creëren bij het grote publiek.“

 
Nieuwsflits
De boomkikker heeft de wind mee

Het gaat goed met de streng beschermde boomkikker in Nederland. Het grasgroene paradepaardje onder de kikkers liet tot het begin van de jaren 90 een dramatische daling zien, maar is sindsdien aan een ware opmars bezig. De laatste cijfers tonen aan dat het aantal boomkikkers spectaculair stijgt.

Lees meer...
Twitter
Zoeken