Al meer dan 5 jaar hebben wij iedere maand bij u aandacht mogen vragen voor een bepaald dieren-project.

 

Dat waren meestal hulpacties voor zwerfdieren, zoals honden of katten. Maar als een dier 10 tot soms zelfs meer dan 20 jaar opgesloten zit in een smerige kooi en iemand er regelmatig en pijnlijk gal bij aftapt, dan is dat volgens ons het meest respectloze dat je een dier aan kunt doen...

In enkele landen in Azi√ę komt dit bij Moonbears oftewel galberen helaas nog steeds veel voor. Vele duizenden beren zitten er in zgn. galboerderijen. Het wrange is dat het medicijn dat van het galsap gemaakt wordt, niet eens werkt...

Gelukkig komen er nu langzamerhand mogelijkheden om deze beren uit hun gevangenschap te bevrijden. Maar dat kost natuurlijk heel veel geld, aan transport, medische ingrepen, opvang in een beren-centrum voor vele jaren, enz.

Wij werken graag samen met onze kollega's van stichting Moonbears en onze 66e Hulpactie-van-de-Maand is dan ook voor dit ontzettend goede en belangrijke doel. Om deze dieren eindelijk alsnog een beter leven te geven.

Gewoon even verder kijken op: www.dierennood.nl

 
Nieuwsflits
Vegetarische paling, het nieuwe voedingsproduct

Vakjury kiest vegetarische paling als het lekkerste nieuwe voedingsproduct van 2012. Productontwikkelaar Paul Bom van De Vegetarische Slager uit Den Haag is de winnaar van Smaakvol2012.

Lees meer...
Twitter
Zoeken