De Partij voor de Dieren Rotterdam maakt zich zorgen over het toenemende aantal schildpadden die in de Rotterdamse wateren leven en hier een langzame dood sterven en heeft hier schriftelijke vragen over gesteld.

Volgens de directeur van de Dierenbescherming Rijnmond worden deze veelal rood- en geelwangschildpadden massaal gedumpt door hun eigenaren. Zij zijn zich er niet van bewust dat deze dieren erg groot kunnen worden en gemiddeld een jaar of 90 kunnen worden.

Stadsbeheer Rotterdam is bekend met het probleem, maar weet niet precies om hoeveel schildpadden het gaat. De enige maatregel die Stadsbeheer neemt is tijdens het baggeren van de sloten de dieren de kans te geven te ontsnappen.

Opvangcentra kunnen de grote aantallen niet aan en uitzetten van de dieren kost teveel geld.

De Partij voor de Dieren is van mening dat het niet in het belang is van het welzijn van de schildpadden dat zij (maar ook andere dieren) als impulsaankoop gekocht kunnen worden bij dierenwinkels en pleit er daarom ook voor om de verkoop van schildpadden (maar ook andere dieren) bij dierenwinkels actief af te bouwen.De eenvoudigste manier om de verkoop van schildpadden aan banden te leggen is om er voor te zorgen dat er bij reptielen en amfibieƫn, net zoals bij zoogdieren, met een positieflijst gewerkt gaat worden en dat schildpadden niet op deze positieflijst komen te staan. De Partij voor de Dieren is van mening dat er op zo spoedig mogelijk een zo kort mogelijke positieflijst voor reptielen en amfibieƫn dient te komen.

 
Nieuwsflits
Leeuwtje Mufasa aangekomen in LIONSROCK

Mufasa is eindelijk aangekomen in LIONSROCK! Het regende toen hij gisteren in LIONSROCK werd vrijgelaten. Het eerste half uur liep hij langs het hek heen en weer maar daarna keerde de rust terug.

Lees meer...
Twitter
Zoeken