Gaat Nederland na de verkiezingen serieus werk maken van dierenwelzijn? Dat is de centrale vraag op het Grote DierenVerkiezingsdebat2012. De Dierencoalitie nodigt u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Het debat is openbaar en vindt plaats op 25 augustus, van 13.30 tot 16.00 uur in podium BitterZoet, Spuistraat 2, in Amsterdam.

Tijdens het debat gaan de politieke partijen met elkaar in discussie op basis van verschillende stellingen over de vee-industrie, een verbod op wilde dieren in circussen en de vleestax. Lies van Aelst (SP), Tjeerd van Dekken (PvdA), Dinand Ekkel (CDA), Liesbeth van Tongeren (GroenLinks), Esther Ouwehand (Partij voorde Dieren) en Carla Dik (ChristenUnie) nemen deel aan het Grote DierenVerkiezingsdebat. Journalist Pieter Webeling leidt het debat.

Ruim twintigdierenwelzijnsorganisaties hebben zich verenigd in de Dierencoalitie, de samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties Nederland. Zij vertegenwoordigen samen een half miljoen kiezers. De Dierencoalitie is daarmee de stem van de dieren in Nederland. Het debat maakt deel uit van een serie verkiezingsactiviteiten van de Dierencoalitie, die afgelopen week van start is gegaan, met onder meer een Dierenkieswijzer - op dierenkieswijzer.nl -en radiospotjes.

 

 
Nieuwsflits
Motie moratorium megastallen aangenomen

De Tweede kamer heeft op de laatste dag voor het reces een motie aangenomen voor een landelijk moratorium op de bouw van megastallen. Een enorme doorbraak in de discussie om de megamorfose van het Nederlandse platteland te stoppen.

Lees meer...
Twitter
Zoeken