Gaat Nederland na de verkiezingen serieus werk maken van dierenwelzijn? Dat is de centrale vraag op het Grote DierenVerkiezingsdebat2012. De Dierencoalitie nodigt u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Het debat is openbaar en vindt plaats op 25 augustus, van 13.30 tot 16.00 uur in podium BitterZoet, Spuistraat 2, in Amsterdam.

Tijdens het debat gaan de politieke partijen met elkaar in discussie op basis van verschillende stellingen over de vee-industrie, een verbod op wilde dieren in circussen en de vleestax. Lies van Aelst (SP), Tjeerd van Dekken (PvdA), Dinand Ekkel (CDA), Liesbeth van Tongeren (GroenLinks), Esther Ouwehand (Partij voorde Dieren) en Carla Dik (ChristenUnie) nemen deel aan het Grote DierenVerkiezingsdebat. Journalist Pieter Webeling leidt het debat.

Ruim twintigdierenwelzijnsorganisaties hebben zich verenigd in de Dierencoalitie, de samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties Nederland. Zij vertegenwoordigen samen een half miljoen kiezers. De Dierencoalitie is daarmee de stem van de dieren in Nederland. Het debat maakt deel uit van een serie verkiezingsactiviteiten van de Dierencoalitie, die afgelopen week van start is gegaan, met onder meer een Dierenkieswijzer - op dierenkieswijzer.nl -en radiospotjes.

 

 
Nieuwsflits
Praktijkproef Dolphin Saver

Student HZ Delta Academy betrokken bij praktijkproef Dolphin Saver. Sinds 5 februari jl. gebruiken de Nederlandse vissers voor het eerst splinternieuwe apparaatjes om bijvangst van bruinvissen en dolfijnen tegen te gaan: Dolphin Savers.

Lees meer...
Twitter
Zoeken