Met meer dan 16 duizend handtekeningen binnen tien dagen loopt de petitie van VARA’s Vroege Vogels tegen de handel in wilde dieren op Marktplaats als een tierelier. Tegelijkertijd is dat aantal maar een promille van de Nederlandse bevolking. Dat kan beter!

De Dierenbescherming, die deze actie ondersteunt, roept haar achterban dan ook op niet te vergeten ook even een virtuele krabbel te zetten op de website van het tv- en radioprogramma. Directeur Frank Dales van de Dierenbescherming was afgelopen zondag te gast in het radioprogramma om de petitie te ondertekenen.

Op Marktplaats vindt een levendige handel plaats in wilde dieren, meldt Vroege Vogels op haar website. Uilen, eekhoorns en slangen staan gewoon tussen het speelgoed en het tweedehands tuinmeubilair. Het welzijn van deze dieren is ernstig in het geding. Bovendien werkt de verkoop illegale handel en roof uit de vrije natuur in de hand. En door ontsnapping of het loslaten van dieren ontstaan risico’s voor de natuur. Vroege Vogels streeft ernaar de internethandel in wilde dieren tussen particulieren onderling uit te bannen, te beginnen op Marktplaats.

Teken hier de betreffende petitie.

 

 
Nieuwsflits
Calvé laat 1,3 miljoen kippen de wei in!

Calvé maakt vandaag bekend dat zij in haar mayonaises en sauzen voortaan eieren gebruikt van kippen die lekker buiten in de wei lopen. Dit heeft zij Wakker Dier laten weten. Met deze beslissing is Calvé de eerste grootverbruiker van eieren die overstapt naar de diervriendelijkere vrije-uitloopeieren.

Lees meer...
Twitter
Zoeken