SOS! De Noordzee wordt ernstig bedreigd. Steeds meer uniek zeeleven zoals bruinvissen, roggen én zeepaardjes verdwijnt door overbevissing en verwoestende vismethoden. Onze Noordzee verdient bescherming, voordat het te laat is. Daarom komt ons ‘SOS Noordzee team’ nu in actie door de zee op te gaan.

De komende maand doet Tom Grijsen met zijn team onderzoek en brengt hij in beeld hoe mooi, maar ook kwetsbaar de Noordzee is. Vanaf het actieschip doet het team verslag van hun bevindingen en belevenissen op zee. Op www.sosnoordzee.nl houden ze je op de hoogte via tweets, foto’s en (onderwater)video’s.

De Noordzee heeft ook JOUW hulp nodig.

Het lot van de Noordzee ligt in handen van staatssecretaris Bleker. Eens in de tien jaar wordt het Europese Gemeenschappelijk Visserij Beleid (GVB) hervormd en dat moment is nu. Het is daarom heel belangrijk dat Bleker zich nú in Brussel sterk maakt voor de toekomst van onze zeeën en oceanen.

Daar kan hij wel wat online inspiratie bij gebruiken!

Wat is jouw belangrijkste reden om de Noordzee te beschermen? Surfen, zwemmen, zonnige stranddagen, broodjes haring? Laat op www.sosnoordzee.nl jouw tweets, foto’s en video’s achter en laat de schoonheid van de Noordzee aan staatssecretaris Bleker zien!

Wij vanaf het schip, jij online.

Laten we Bleker samen overtuigen om actie te ondernemen: het afsluiten van waardevolle natuurgebieden voor de visserij en andere schadelijke activiteiten. Zeereservaten moeten een belangrijk onderdeel worden van het nieuwe Gemeenschappelijke Visserij Beleid!

 
Nieuwsflits
Biologische sneeuwpret

Veel wilde dieren in nood maar varkens vinden sneeuw juist leuk. Tienduizenden biologische varkens hebben momenteel sneeuwpret. De andere 12 miljoen varkens leven in de vee-industrie en komen nooit buiten.

Lees meer...
Twitter
Zoeken