De Indiase deelstaat Tamil Nadu heeft een nieuw tijgerreservaat ter grootte van de provincie Utrecht.

De overheid van India heeft deze week de bosrijke gebieden van Sathyamangalam Wildlife Sanctuary uitgeroepen tot 42ste tijgerreservaat van het land. Het WNF is verheugd. “We werken al ruim tien jaar samen met de lokale overheid aan natuurbescherming in dit gebied in het zuidoosten van India”, zegt Gert Polet van het WNF. "Het is een regio waar het niet alleen beter lijkt te gaan met de tijgers, maar waar ook ongeveer een op de vier Aziatische olifanten van afhankelijk zijn."

Een van de grootste tijgergebieden ter wereld

Uit een WNF studie uit 2011 bleek dat in de bossen van Sathyamangalam naar schatting 25 tijgers leven. Het nieuwe tijgerreservaat sluit aan bij het Bandipur tijgerreservaat in de naburige deelstaat Karnataka. Samen vormen ze nu een van de grootste aaneengesloten leefgebieden van niet alleen tijgers, maar ook van luipaarden, olifanten, hyena’s en gieren.

Het WNF adviseert het ministerie van Bossen in Tamil Nadu over antistroperij maatregelen, zoals monitoring via zogenaamde cameravallen en de oprichting van anti-stroperij units.

 
Nieuwsflits
Sierlijke witsnuitlibel na 40 jaar herontdekt

Opnieuw zeldzame libel in de Weerribben gevonden. In de Weerribben heeft een van de deelnemers aan een Staatsbosbeheer excursie een vers exemplaar van de sierlijke witsnuitlibel aangetroffen.

Lees meer...
Twitter
Zoeken