Koe die vorige week in Friesland door het ijs zakte is gered van slacht. De koe die vorige week in Tzum (Friesland) op de vlucht voor haar slager door het ijs zakte, gaat naar Koeienrusthuis de Leemweg. Een groep dierenbeschermers heeft geld bijeen gebracht om de koe te adopteren. De dierenvrienden noemen haar Sjoerdje naar de eerste vrouw die in 1940 de Elfstedentocht uitreed. De vernoeming houdt verband met het feit dat de koe over het ijs haar vrijheid tegemoet wilde gaan. Dit mislukte vorige week vrijdag omdat ze door het ijs zakte.

“Wij zien deze koe als symbool voor alle koeien die afgemest worden afgevoerd naar de slachthuizen. Zij heeft geprobeerd te ontkomen aan haar lot en dat verdient erkenning. Daarom hebben we met een groepje dierenbeschermers besloten haar vrij te kopen en een mooi leven te gunnen,” aldus Eva Bosman een van de initiatiefneemsters. De dierenvrienden hopen dat hun actie ook aandacht oplevert voor alle koeien die onzichtbaar en geruisloos sterven in de slachthuizen.

Sjoerdje mag in het Koeienrusthuis levenslang genieten van rust, ruimte en het gezelschap van soortgenoten.

Koe Sjoerdje arriveert om ongeveer 12u bij het koeienrusthuis, Leemweg 10, 8389 TL Zandhuizen. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn als Sjoerdje arriveert op de Leemweg. Voor vragen kunt u contact opnemen met Eva Bosman: 06-45566843

 
Nieuwsflits
Voor het eerst vossenfamilie via webcam in vossenburcht te volgen

Staatsbosbeheer heeft webcams geplaatst in en rond een vossenburcht in de Oostvaardersplassen, een natuurgebied tussen Almere en Lelystad. Het is voor het eerst dat dit in Nederland gebeurt.

Lees meer...
Twitter
Zoeken