De inmiddels beroemde vossen, die te volgen zijn via een webcam op de site www.volgdevos.nl, hebben jongen. Het eerste vosje werd vrijdag 1 april om 9.42 geboren. Staatsbosbeheer verwacht dat er vandaag nog meer vosjes geboren gaan worden. De moeder is aan het werpen in het zicht van camera 1, de camera met het spinnenweb ervoor.

De moedervos heeft zich een beetje ingegraven. Op het moment van werpen was te zien dat ze half rechtop ging zitten. Ze kreunde wat, en even later was het jonge vosje. De moeder begon het jong direct te likken. Het jonge vosje gaf al na een paar likjes teken van leven door te piepen.

De vadervos was in de buurt, en drentelde bij de burcht wat heen en weer. Even later nam het mannetje intrek in de kamer voor camera 2, om te gaan slapen. Vandaag zullen volgens vossendeskundige Jaap Mulder zeker nog meer jonge vosjes geboren worden. Jaap Mulder: 'De moedervos was behoorlijk rond, dus misschien worden er wel 8 jongen geboren. We wachten het af, en genieten ondertussen van het jonge geluk in de burcht.' De vosjes krijgen geen naam. Staatsbosbeheer geeft in het wild levende dieren nooit een naam. Het zijn immers geen huisdieren, maar dieren die leven in de vrije natuur.

Staatsbosbeheer heeft een vossenburcht in de Oostvaardersplassen, natuurgebied tussen Almere en Lelystad, voorzien van een webcam. In het gebied leven ongeveer 50 vossen. De dieren leven er in vrijheid, en zijn ook overdag in het gebied te zien. De burcht is bewoond door een mannetje en een vrouwtje, en hebben sinds vandaag jongen.

Bron: staatsbosbeheer.nl

 

 
Nieuwsflits
Even lucht voor 100.000 ganzen

De minstens 100.000 ganzen die per 1 oktober vergast zouden worden met biociden kunnen voorlopig opgelucht ademhalen. De beslissing is tot 1 januari volgend jaar uitgesteld. Hiertoe nam de Tweede Kamer met brede steun een motie aan.

Lees meer...
Twitter
Zoeken