Op 30 oktober jl. ontving CAS International (Comité Anti Stierenvechten) twee persberichten van Hindu-leider Rajan Zed, waarin hij pleit voor een verbod op het stierenvechten wereldwijd én waarin hij de producenten van de Bollywoodfilm Zindagi Na Milegi Dobara verzoekt geen beelden van de stierenrennen in Pamplona te gebruiken.

Tijdens een toespraak in de Amerikaanse staat Nevada op 30 oktober riep Rajan Zed, president van de 'Universal Society of Hinduism', Frankrijk op om een einde te maken aan het stierenvechten, net als de Spaanse deelstaat Catalonië besloten heeft op 28 juli 2010. Hij vroeg ook de andere stierenvechtlanden (Spanje, Portugal, Colombia, Ecuador, Mexico, Peru en Venezuela) om hetzelfde te doen, omdat het stierenvechten "Barbaars, inhumaan, afschuwelijk, onacceptabel en wreed" is. De Europese Unie zou een verbod moeten instellen op alle 'bloedsporten' met dieren en men zou de mensen uit de stierenvechtindustrie aan een andere baan moeten helpen, met bijbehorende training.

Tevens sluit Rajan Zed zich aan bij de campagne tegen het stierenleed in de Bollywoodfilm Zindagi Na Milegi Dobara. Voor deze film zijn de hoofdrolspelers gefilmd terwijl ze deelnamen aan de beruchte stierenrennen in het Spaanse Pamplona, in juli 2010.

CAS International startte eind september een protestactie via haar website, waar inmiddels meer dan 1.100 mensen aan deelgenomen hebben. Rajan Zed, maar ook de Spaanse zangeres en actrice Charo en anderen, sluiten zich nu aan bij de campagne om ervoor te zorgen dat de stierenrennen in Pamplona niet zijn opgenomen in de film. Saskia Oskam, woordvoerder CAS International: "Als wij kunnen voorkomen dat dit dierenleed wordt gepromoot in Zindagi Na Milegi Dobara, voorkomen we ook dat nog meer toeristen naar Pamplona afreizen om aan dit dieronvriendelijke evenement deel te nemen. De release van de film staat gepland voor april 2011, dus het is nog mogelijk voor de producers om de beelden van de stierenrennen te verwijderen".

CAS International stuurde Rajan Zed een e-mail om hem te bedanken voor zijn betrokkenheid bij de stieren en paarden die worden gebruikt voor stierengevechten en andere evenementen. De organisatie dankt de Hindu-leider ook voor het feit dat hij CAS International als bron noemt in een van zijn persberichten, zodat haar campagnes ook via deze kanalen onder de aandacht van het publiek worden gebracht.
Bron: CAS International

 

 
Nieuwsflits
Meerderheid Catalaans Parlement TEGEN het stierenvechten!

Vanmorgen (18 december 2009) om 9 uur was het zover: de eerste stemming over het stierenvechten in de Spaanse deelstaat Catalonië vond op dit tijdstip plaats.

Lees meer...
Twitter
Zoeken