Animal Rescue Barcelona (D.A.R.) is in Noord Spanje in zeer korte tijd grote slagen aan het maken. Te denken valt aan het aangaan van samenwerkingsverbanden met asiels en bekende dierenorganisaties in Noord Spanje, zoals FAADA en Aldariba.

De missie van D.A.R: het opzetten van de Spaanse Dierenbescherming! Niet meer dweilen met de kraan open daar, nee…… Dé oplossing bieden voor alle dieren. En niet toevallig alleen maar voor die dieren die het geluk hebben een warm mandje in een ander land te krijgen! En onder de bezielende leiding van de Nederlandse dame Karin Pielanen gaat D.A.R. dit lukken! De organisaties die op dit moment in Spanje meldingen over dierenmishandeling oppakken zijn de asiels. Vaak noemen zij zichzelf ook een dierenbescherming of worden zij zo in de volksmond genoemd, maar in de uitvoering zijn zij dit niet. Dit kunnen zij ook niet zijn. Deze asiels krijgen veelal wél de meldingen binnen van mensen die een dierenmishandeling willen doorgeven. Dit omdat er simpelweg gewoon geen écht centraal meldpunt is, zoals wij dat in Nederland kennen. Echter, deze asiels zitten dan zelf met hun handen in het haar......... Wat moeten ze doen? Wat kunnen ze doen? Wat mogen ze doen? Ze willen wel, maar weten vaak niet hoe. En als ze al een hond of kat redden uit een benarde situatie…… dan belandt het arme dier daarna, vaak voor de rest van zijn leven, in een van de asiels daar. Dat is toch geen oplossing!

 

D.A.R. is de oplossing! Zij gaan zelf op pad (met Inspecteurs), met de wet achter zich (een vrijwillige Spaanse advocaat die hun hierin ondersteunt). Zij weten wat mag, wat kan en mogelijk is in een land met beperkte wettelijke regelingen aangaande het oppakken van mensen die aan dierenmishandeling doen. Alhoewel D.A.R. nog maar net bestaat, nu al maken zij verschil! Niet alleen komen zij daadwerkelijk bij mensen in huis, ze komen ook in gesprek met eigenaren die (soms ook onbewust) hun dieren mishandelen. Niet alleen is D.A.R. in staat om diereneigenaren bewust te maken dat zorg ook anders kan en moet, maar ook om daadwerkelijk, als het niet anders kan, het dier uit de omgeving te halen en in een Spaans gastgezin te plaatsen. Daarna wordt voor het dier een nieuw baasje in Spanje zelf gezocht.

Alsmede geeft D.A.R. advies aan de diereneigenaren over het beter of anders huisvesten van de dieren. De oplossing ligt niet altijd in het weghalen van het dier uit zijn omgeving. Spanje is een land waarin nu eenmaal anders met dieren wordt omgegaan. Soms is het ook gewoon een kwestie van onkunde van de eigenaren. Met advies, begeleiding en ondersteuning is D.A.R. in staat om eigenaren, samen met de dieren, verder te helpen.

En daarmee is de cirkel rond, het probleem in Spanje is zelf opgepakt en opgelost! De asiels kunnen dit niet. Zij hebben het al zo druk met het verzorgen van de vele dieren in hun asiel...... D.A.R. komt als geroepen, maar moet wel kans krijgen om te overleven..... in een land als Spanje.

Het verschil!

Zo is in de afgelopen maanden door D.A.R. een boxer uit een afschuwelijke omgeving gered. De boxer zat al 8 maanden in een inpandig balkon. Hier kwam dat arme beest nooit uit! Er waren schuttingen geplaatst tegen de open wand zodat niemand dat arme beest kon horen of ruiken. De man, de eigenaar van de boxer die ook al eerder eens een brief had ontvangen van FAADA (een asiel die van de situatie op de hoogte was), wilde niet meewerken en bedreigde iedereen. Pas na ingrijpen door D.A.R. konden zij de vrouw van de man overtuigen dat het beestje echt weg moest daar. Zo geschiede het, D.A.R. werd opgebeld door de vrouw dat zij de hond konden komen halen. De arme stakker kon eindelijk daar worden weggehaald en in een gastgezin worden geplaatst. En........hierna is hij in een Spaans gezin geplaatst! Klik hieronder voor het filmpje van de geredde Boxer die na 8 maanden eindelijk een écht hondenleven had.

 
Nieuwsflits
Ooievaar kan opnieuw lopen met prothese

Dietmar de ooievaar kan opnieuw lopen. Het ongelukkige dier verloor een poot nadat het waarschijnlijk tegen een hoogspanningskabel was gevlogen. Een dierenarts heeft de vogel nu voorzien van een prothese.

Lees meer...
Twitter
Zoeken