Noud gaat voor Radu in Roemenië met zijn 900 honden en katten, een loodzware tocht maken van 110 (!) km.

Li Kyriakou en Noud Persoon. Zij hebben samen 25 (!) honden waarvan de meeste gehandicapt zijn of in ieder geval een afschuwelijk verleden hebben waardoor ze nergens anders terecht kunnen. Wij hebben hun logeermogelijkheden in de Ardennen al vaker aangeprezen omdat al het verdiende geld hard nodig is voor eten, medicamenten en rolstoelen voor de honden.

Eigenlijk kunnen ze elke cent zelf zo goed gebruiken maar toch heeft Noud besloten dit jaar een sponsortocht voor de Roemeense Radu Termure te lopen. Uit respect voor de man die in zijn eentje een asiel met 900 honden runt. Wij hebben er een paar maanden geleden al de 67e Hulpactie-van-de-Maand voor gemaakt.

Dat maakt dat wij groot respect hebben voor Noud! Het wordt een monstertocht van maar liefst 110 km dwars door de Belgische Ardennen. Met talrijke pittige beklimmingen en dat in combinatie met de vaak barre weersomstandigheden in december betekent het werkelijk afzien.

De tocht heet dan ook officieel  “Souvenir de la Souffrance”. Dat betekent “Herinnering aan het Lijden” en is ontstaan als eerbetoon aan de geallieerden die tijdens de 2e wereldoorlog in de Ardennen zware gevechten hebben gevoerd tegen de Duitsers.

Dit jaar wordt hij voor de 41ste keer gelopen. En dit keer past het bij het lijden van de zwerfdieren in de wereld. Met name in Oost-Europa.

De wandelaars vertrekken vrijdagavond 11 december tussen 8 en 9 uur vanuit Plombieres voor een tocht van 110 km dwars door de Belgische Ardennen met als eindpunt Houffalize.

Noud loopt in een groep die een gemiddelde snelheid van 6.2 km/u wandelen en hoopt zaterdagavond tussen 18.00 en 19.00 in Houffalize te arriveren.

U kunt Noud sponsoren met een vast bedrag of voor een bedrag per afgelegde kilometer. Uiteraard kunt u ook als bedrijf sponsoren. Uw naam en/of uw bedrijfslogo kunnen tijdens de tocht worden getoond, maar ook op onze site van Dierennood.

Bovendien gaan wij de diverse Facebook-groepen inzetten en daar kan uw bedrijf of partikuliere naam ook bijgezet worden met een bereik van ca. 28.000 vrienden.

Wij hopen dat veel dierenliefhebbers in de decembermaand een steentje willen bijdragen om Radu en zijn honden iets van licht en warmte te laten voelen in deze donkere dagen. En om Noud een steuntje in de rug te geven.

U kunt Noud sponsoren door uw bijdrage te storten op NL 16 INGB 0004 7841 60 t.b.v. Stichting Dierennood met de vermelding “Noud”. Uw eventuele sponsor-wensen kunt u aan ons doorgeven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Alvast heel hartelijk dank.

- See more at: http://www.dierennood.nl/Sponsors_gezocht_voor_Noud.html#sthash.EJBtfvBI.dpuf

 
Nieuwsflits
Biologische sneeuwpret

Veel wilde dieren in nood maar varkens vinden sneeuw juist leuk. Tienduizenden biologische varkens hebben momenteel sneeuwpret. De andere 12 miljoen varkens leven in de vee-industrie en komen nooit buiten.

Lees meer...
Twitter
Zoeken