Makkelijk toch? Kaas komt van melk, melk van koeien die in de wei leven en lekker kunnen grazen.

Niet dus.

In heel Europa leiden koeien steeds vaker een beperkt leven in stallen die op fabrieken lijken. Ze zullen nooit de lucht zien, de zon voelen of in het gras staan.

Opeengepakt lijden binnenkoeien vaker aan kreupelheid en pijnlijke infecties. Ze produceren grote hoeveelheden melk en dit eist zijn tol. De koeien worden letterlijk 'uitgemolken' en worden jong geslacht. Ze worden gemiddeld maar zo’n vijf jaar oud terwijl koeien makkelijk tien jaar productief kunnen zijn.

De productie van binnenmelk is niet duurzaam. En de focus op een continu verhoogde melkproductie, ontneemt duizenden koeien de kans om een natuurlijk, gezond leven te leiden.

Als wij onze kaas kopen kunnen we ons niet voorstellen dat deze misschien gemaakt is van binnenmelk. Melk van koeien die altijd binnen staan en nooit in de wei grazen.

Kom nu in actie voordat onze koeien voorgoed uit het weiland verdwijnen. Houd alle koeien in de wei en steun de campagne van WSPA.

Alle koeien horen in de wei!

 
Nieuwsflits
Sierlijke witsnuitlibel na 40 jaar herontdekt

Opnieuw zeldzame libel in de Weerribben gevonden. In de Weerribben heeft een van de deelnemers aan een Staatsbosbeheer excursie een vers exemplaar van de sierlijke witsnuitlibel aangetroffen.

Lees meer...
Twitter
Zoeken